11 ℃

Claudia de Breij blij dat ze boek over Amalia mocht schrijven: “Als er oorlog komt, mag ik bij hun in Canada”

Foto: YT CC

Claudia de Breij heeft een boek geschreven over prinses Amalia. Het boek zal uitkomen ter gelegenheid van de 18e verjaardag van de kroonprinses.

Humoriste Claudia de Breij heeft in de zomermaanden meerdere gesprekken gehad met kroonprinses Amalia. De gesprekken werden gehouden zodat De Breij een boek kon schrijven over de kroonprinses die op 7 december 18 jaar wordt.

In de literaire wereld zorgde dit nieuws voor heel wat gefronste wenkbrauwen, maar dat vindt De Breij volledig onterecht: “Kijk, Willem-Alexander koos destijds voor Renate Rubinstein, een echte schrijfster. Maar de tijden van verdieping en kwaliteit zijn voorbij. Oppervlakkigheid en weeïgheid zijn in. Nogal wiedes dat ze dan bij mij uitkomen.”

De Breij is niet alleen blij met de forse vergoeding die ze voor het boek heeft gekregen: “Geld is heerlijk, maar ik vind het nog belangrijker dat ik me nu goed heb ingelikt bij de koninklijke familie. Want: als er dadelijk oorlog is en ik moet gaan schuilen, mag ik lekker bij hun [sic] in Canada.”

 
Deel dit artikel: