Claudia de Breij annuleert tournee: “Mensen hebben nu meer baat bij humor”

Claudia de Breij annuleert tournee: “Mensen hebben nu meer baat bij humor”
Foto: YT CC

Claudia de Breij annuleert haar theatertournee. Volgens De Breij hebben Nederlanders momenteel meer behoefte aan humor dan aan halfzacht, semi-filosofisch geneuzel.

Claudia de Breij heeft laten weten dat ze al haar vijftig shows die gepland stonden heeft gecanceld. Volgens de BNN/VARA-coryfee hebben mensen nu meer behoefte aan grapjes dan aan geneuzel: “Het afzeggen van deze tournee heeft zijn oorsprong in mijn oudejaarsconference. Na anderhalf uur op het podium kreeg ik medelijden met mijn publiek. Ik dacht: wat wens ik jullie een hartverwarmend en humoristisch avondje met Guido Weijers toe.”

Toch zijn er meerdere fans te vinden die het jammer vinden dat Claudia de Breij haar toernee heeft geannuleerd. GroenLinks-Kamerlid Thijs de Breij en PvdA-senator Ilse de Breij zeggen het eeuwig zonde te vinden dat hun idool niet op het podium gaat staan: “Claudia schat humor veel te hoog in. Veel linkse stemmers zitten niet te wachten op een bevrijdende schaterlach. Wij willen juist op een kinderachtige manier worden toegezongen. Zoetsappige clichés kunnen wat ons betreft niet genoeg worden uitgemolken. Als we willen lachen, gaan we wel naar een cabaretier.”

 
Deel dit artikel: