23 ℃
Microwoning populair onder starters

Christiaan (26) woont in een microwoning: “Een tiny house is voor starters onbetaalbaar”

Christiaan (26) woont in een microwoning: “Een tiny house is voor starters onbetaalbaar”
Foto: Annie Postma / BDS Piotr Marcinski / Shutterstock.com

Voor starters is een eigen tiny house meestal financieel niet haalbaar. Voor nieuwkomers op de woningmarkt is het vrijwel onmogelijk om voor zo’n dure tiny house een hypotheek te krijgen. Steeds meer jongeren en mensen met een klein budget kiezen daarom voor een microwoning.

“Een tiny house is voor starters natuurlijk de droom, maar zoveel ruimte heb je eigenlijk niet nodig. Een microwoning is feitelijk gewoon een tiny house, maar dan minder groot. Ik ben zelf één meter tachtig, dus voor mij is dit groot genoeg”, zegt microwoningbezitter Christiaan Schetsen (26).

Zijn microwoning is speciaal ontworpen voor starters met een klein budget. Toch is de woning van alle gemakken voorzien. “Mijn microwoning heeft een keukentje, een badkamertje en een bedje”, vertelt hij. “Bovendien is de microwoning groot genoeg om in te zitten. Nee, je kunt er niet in staan, maar dat hoeft ook niet. Want zeg nou zelf: hoe vaak sta je in je huis? Na een dag hard werken plof ik meteen op mijn bankje.”

Christiaan is niet verbaasd dat microwoningen zo populair zijn. “Ik kon deze microwoning met een klein hypotheekje aanschaffen”, zegt hij. “Mijn maandlasten zijn dus relatief laag. Ik ben nu nog alleenstaand, maar stiekem ben ik wel op zoek naar een leuke meid om mee samen te wonen. Als ze gewoon plat blijft liggen, kan dat best.”

 
Deel dit artikel: