ChristenUnie lachertje van Den Haag: “Denken puur op inhoud en zonder ophef stemmen te kunnen trekken”

ChristenUnie lachertje van Den Haag: “Denken puur op inhoud en zonder ophef stemmen te kunnen trekken”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - De ChristenUnie kwam vandaag met haar partijprogramma. Een partijprogramma waarin ze heldere keuzes maken en de algemeenheden van andere partijprogramma’s proberen te vermijden. Deze poging tot inhoud wordt door andere partijen met hoongelach ontvangen.

In het partijprogramma van de ChristenUnie worden heldere en concrete voorstellen gedaan om Nederland toekomstbestendig te maken. Zo wil de ChristenUnie dat het minimumloon wordt verhoogd naar 18 euro per uur en dat de enorme wirwar aan toeslagen wordt vervangen door één enkele belastingmaatregel. Andere partijen lachen in hun vuistje om dit ‘naïeve’ programma. Volgens politiek verslaggever Xavier Vulpen vinden andere partijen de ChristenUnie wereldvreemd als ze denken zonder ophef iets te kunnen bereiken.

D66-leider Rob Jetten lacht meesmuilend om de kinderachtigheid van de ‘gristenen’: “Wij hebben iemand op nummer 11 van de lijst gezet die Sigrid Kaag een paar jaar geleden een heks heeft genoemd. Kijk, dan kom je ergens als partij. Twee dagen lang heerlijk gratis ophef. Als je zoiets weigert te organiseren, ben je als partij in mijn ogen geen knip voor de neus waard.”

Ook Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren laakt het gebrek aan commotie rondom de ChristenUnie: “Bij de ChristenUnie zijn ze ongetwijfeld blij met een inhoudelijk stukje op pagina 7 van de kwaliteitskranten, maar wat koop je daarvoor? Wie opent het journaal, welke partij haalt de voorpagina’s? Juist ja, de Partij voor de Dieren! Kortom, als je geen ruzie, stampei en tumult kunt creëren moet je niet raar opkijken als je Haagse collega’s en de kiezers je niet serieus nemen.”

 
Deel dit artikel: