17 ℃

Christelijke partijen voorspellen nederlaag Oranje tegen Oekraïne

Foto: Kivnl / Shutterstock.com

Zondag neemt het Nederlands Elftal het in de groepsfase van het EK voetbal op tegen Oekraïne. Christelijke partijen en organisaties zijn fel tegen de zondagse voetbalwedstrijd. “Oranje gaat verliezen en dat vind ik helemaal niet erg”, zegt gereformeerd christen Klaas Dolhuyse.

Dolhuyse is verbonden aan het Reformatorisch Genootschap Nederland (RGN). Binnen de christelijk gereformeerde gemeenschap wordt de EK-wedstrijd op zondag gezien als een zonde. “De zondag is de heilige rustdag”, zegt Dolhuyse streng. “In de Bijbel staat: ‘Op de zevende dag rustte God uit van het werk dat Hij gedaan had. God zegende de zevende dag en verklaarde die heilig’ (Genesis 2:3). Op zondag mag je niet voetballen. Op zondag ga je naar de kerk.”

“Het Nederlands Elftal ontheiligt de zondagsrust”, stelt Dolhuyse. “En dat is nog erger dan het feit dat ze een korte broek dragen. De zondag mag je, hoe dan ook, nooit aan sport en spel besteden. Doe je dat wel, dan heb je natuurlijk geen succes te verwachten. God is daar volkomen duidelijk over.”

Dolhuyse gaat zelf met zijn vrouw en 14 kinderen drie keer per zondag naar een van de strengst gereformeerde kerken die Nederland rijk is. “Ik hoop dat de Oranjespelers zich diep schuldig gaan voelen over hun grove overtreding van het vierde gebod”, zegt hij. “Ik bid dat de barmhartige Heer de voetballers vergeving schenkt, maar zeg niet dat ik niet gewaarschuwd heb. Ooit komt ook voor hen het Oordeel, 0-4 of zo. En dan is het janken natuurlijk.”

 
Deel dit artikel: