15 ℃

Chocola helpt tegen chagrijnig, onredelijk rotwijf

Het eten van grote hoeveelheden chocola heeft een gunstig effect op onredelijke, chagrijnige rotwijven. Dat blijkt uit onderzoek van voedingsdeskundige Elsbeth de Lange. 

Foto: Pathdoc / Shutterstock.com

De Lange vergeleek twee groepen totaal onredelijke, emotioneel instabiele zeikwijven. De groep die zich volpropte met chocola bleek sneller weer aanspreekbaar dan de groep die dat niet deed.

“Hoe dat precies komt is niet duidelijk”, zegt de wetenschapper. “Het vermoeden bestaat dat de in chocola aanwezige stof anandamide zorgt voor de aanmaak van dopamine in de hersenen van de vrouw. Het effect was vooral meetbaar tijdens de menstruatie.”

De geneeskrachtige werking van chocola op labiele, chronisch ontevreden huilvrouwen was al langer bekend, maar tot dusver nooit klinisch bewezen. “Tot nu toe werd gedacht dat het eten van chocola onder een dekentje op de bank tijdens het kijken van een of andere Netflix-serie slechts een manier was om aandacht te vragen. Nu blijkt dat chocola wel degelijk een kalmerende uitwerking heeft op de vrouw, vergelijkbaar met een flinke tik.”

 
Deel dit artikel: