16 ℃

Chips in verzorgingshuizen vaak te nat

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nieuwspaal

De chips die ouderen in verzorgingshuizen moeten eten zijn vaak te nat. Dat blijkt uit een onderzoek van ouderenbond St. Petrus. De bond onderzocht de chips in ruim vijftig verzorgingshuizen. Bij een derde waren de chips te vochtig.

Woordvoerder Wim Keessink spreekt van een zorgwekkende situatie. “We hebben gevallen gezien waarbij zorgpersoneel zomaar wat chips in een bakje deed en die aan de ouderen gaven. In één verzorgingshuis waren de chips ronduit nat. Dat is schrijnend.”

Volgens Keessink ontstaat het probleem meestal doordat de chips worden geserveerd in bakjes die niet goed afgedroogd zijn. “Soms zijn de chips die bovenop liggen dan nog wel droog en krokant. Maar dichter je bij de bodem komt, hoe natter de chips zijn.”

Bewoners van verzorgingshuis De Zonnegaerde in Leeuwarden herkennen het probleem. “De natte chips blijven regelmatig aan mijn verhemelte plakken”, klaagt de 84-jarige mevrouw Stegerveld. “Ik heb de hongerwinter meegemaakt. Dat was heus geen pretje, maar we aten toen in ieder geval geen natte chips.”

 
Deel dit artikel: