14 ℃

Chinese vleermuis die vreest voor coronabesmetting weet ondanks reisrestricties Zuid-Korea te bereiken

Chinese vleermuis die vreest voor coronabesmetting weet ondanks reisrestricties Zuid-Korea te bereiken
Foto: Boonchuay Promjiam / Shutterstock.com

Sinds het loslaten van de strenge maatregelen loopt het aantal coronabesmettingen in China in hoog tempo op. Veel landen hebben daarom reisbeperkingen opgelegd aan Chinezen die proberen de brandhaarden in eigen land te ontvluchten. Hoewel de reisbeperkingen leiden tot veel onvrede bij de Chinese bevolking en gedoe op luchthavens, blijken er ook Chinese reizigers te zijn die hier minder last van hebben, zoals deze Chinese vleermuis.

De Chinese vleermuis vreesde al langere tijd voor een coronabesmetting, zeker wanneer hij zich op een drukke markt bevond. Toen de Chinese overheid besloot om de coronateugels volledig te laten vieren, besloot de vleermuis een reis voor te bereiden naar Zuid-Korea, waar het besmettingsgevaar vele malen lager is. Ondanks de reisrestricties van Zuid-Korea is de vleermuis er deze ochtend vrij gemakkelijk in geslaagd het land te bereiken. De vleermuis is opgelucht en dankbaar.

Hoe lang deze Chinese vleermuis in Zuid-Korea blijft, is nog onbekend. Hij volgt de Chinese corona-ontwikkelingen op de voet en zal zelf een inschatting maken wanneer hij weer veilig terug kan reizen naar zijn thuisland. In de tussentijd probeert hij er in Zuid-Korea maar gewoon het beste van te maken. Zo overweegt hij zich aan te sluiten bij een batmintonclub.

 
Deel dit artikel: