16 ℃

Chinese economie laat recordgroei zien: “Vraag naar Foe Yong Hai ongekend groot”

Foto: Ko Aun Lee / Shutterstock.com

Het eerste kwartaal van dit jaar leverde China een economische groei op van maar liefst 18,3 procent. Nooit eerder had het land zulke fantastische groeicijfers.

De stijging van de Chinese economie was verwacht. Vorig jaar zat het Aziatische land midden in de coronacrisis. Nu alles in China weer open is, gaat het weer crescendo. Het traditionele Chinees-Indische eiergerecht Foe Yong Hai is de motor achter het economisch herstel. Chinakenner Pedro Gonzales geeft een verklaring voor deze boost: “We zien wereldwijd een grote vraag naar vegetarische gerechten. Daar plukt dit gerecht nu de vruchten van.”

Overigens heeft de economische opleving ook een schaduwkant. Er dreigt namelijk wereldwijd een tekort aan eieren. Volgens Gonzales onderkent de Chinese regering deze valkuil: “Het is het aloude ‘kip of ei’-verhaal. China heeft nu onbevruchte eieren nodig om in de wereldwijde behoefte te voorzien, maar in de toekomst hebben ze juist meer kippen nodig en dus bevruchte eieren. Om dit probleem te tackelen heeft de communistische partij een tienjarenplan opgesteld dat ook in de toekomst nummertje 54 van onze lokale Chinees moet veiligstellen.”

 
Deel dit artikel: