21 ℃

Chinees restaurant dicht na vondst menselijk DNA

Chinees restaurant ‘Sang Quak’ moet zijn deuren voor onbepaalde tijd sluiten, na een controle van de Keuringsdienst van Waren. Er blijkt van alles mis met de hygiëne in het Amsterdamse restaurant. De inspecteurs vonden zelfs menselijk DNA in de gerechten.

chinees-moet-dicht-na-vondst-menselijk-dnaDe controleurs hebben vooral hun bedenkingen bij de haaienvinnensoep. Die is normaal bruin en helder en bevat het grote stukken vlees van de vin van de haai. Het viel de Keuringsdienst direct op dat de haaienvinnensoep bij ‘Sang Quak’ hier zeer van afweek. De soep had een dikkere, slijmerige structuur en was troebel en wittig van kleur. Verder zat de soep vol met klonten. Tijdens inspectie onder de microscoop kwam aan het licht dat er zeer veel levende, bewegende cellen in de soep zwommen, die zich voortbewogen met een staart. Deze bewegende cellen bleken menselijk DNA te bevatten.

Restauranteigenaar Chao Lu zegt dat zijn zaak helemaal aan de regels voldoet. Ook volgens zijn vaste klanten serveert Lu prima voedsel. “Ik kom hier al jaren en bestel altijd een kopje haaienvinnensoep”, aldus een klant. “Er is niets mis mee. Ik hou van die typische, ietwat ziltige smaak.”

 
Deel dit artikel: