16 ℃

China weert Nederlands varkensvlees: “Wij zijn nou eenmaal heel kieskeurig over ons eten”

Foto: Grigvovan / Shutterstock.com

Slecht nieuws voor vier Nederlandse slachterijen waar de afgelopen maanden corona is vastgesteld. China heeft besloten om bij deze bedrijven geen varkensvlees meer te bestellen. Volgens de Chinese ambassadeur in Nederland is de keuze voor deze importstop logisch: “Wij zijn nu eenmaal zeer kieskeurige eters.”

In China zijn weer meerdere haarden van het coronavirus en dus zijn de Chinezen extra voorzichtig met exotisch voedsel. Een paar weken werd het virus gevonden op geïmporteerde zalm uit Noorwegen. Dat maakt dat het land bezorgd is over de hygiëne in Noord-Europese landen.

De ambassadeur spreekt ons dan ook vermanend toe: “Het is uitermate vreemd dat jullie in Europa nog steeds dieren doodmaken in een afgesloten, gekoelde ruimte. Dat is een heel erg onnatuurlijk en onhygiënische manier van doen. Wat dat betreft kunnen jullie nog veel van ons leren. Bij ons zitten de vleermuizen, katten, honden, slangen en andere dieren heerlijk in het zonnetje in een kooitje tot er een koper voor is. Dan wordt het ter plekke geslacht. Eerlijk en supervers. Dus dat het coronavirus hier vandaan komt lijkt ons zeer onwaarschijnlijk.”

 
Deel dit artikel: