18 ℃

China stampt in een week tijd fabriek voor telefoonhoesjes uit de grond

Foto: Humphery / Shutterstock.com

In de buurt van Peking wordt een fabriek voor goedkope telefoonhoesjes in zeven dagen uit de grond gestampt om aan de stijgende vraag te voldoen.

Na de uitbraak van het coronavirus is het leven in China bijna tot stilstand gekomen. Veel fabrieken zijn gesloten en de voorraden beginnen op te raken. Hierdoor dreigt in Europa de aanvoer van goedkope rommel tot stilstand te komen. Een grote Chinese producent van telefoonhoesjes erkent dit probleem. Al een maand lang zijn de populairste producten uitverkocht. Om dit tegen te gaan laat de fabrikant, in samenwerking met de Chinese overheid, in recordtijd een nieuwe fabriek bouwen.

Volgens een woordvoerder wordt hier tegemoet gekomen aan westerse mensen die na aanschaf van hun peperdure smartphone geen geld meer hebben om een telefoonhoesje van goede kwaliteit te kopen. “Het mes snijdt aan twee kanten”, aldus de woordvoerder. “Naast dat we hiermee onze klanten tevreden houden, kunnen we ook onze arbeiders weer onder erbarmelijke omstandigheden zestien uur per dag aan het werk zetten.”

 
Deel dit artikel: