13 ℃

China komt met goedkoop, elektrisch tankje voor duurzame oorlogvoering

China komt met goedkoop, elektrisch tankje voor duurzame oorlogvoering
Foto: Karasev Viktor / Shutterstock.com

TEHERAN - Op de internationale vakbeurs in Iran heeft de Chinese wapenproducent Qusiba een kleine elektrische tank gepresenteerd waarmee landen elkaar op een duurzame manier naar de filistijnen kunnen schieten. 

Voor zover bekend is de Q6-ECO de eerste tank die is uitgerust met een elektromotor in plaats van een vervuilende dieselmotor. “Ook op het slagveld zien we een stukje bewustwording als het gaat om klimaat en milieu. Daar past een tank bij die weliswaar volledig CO2-neutraal is, maar daarnaast nog steeds even destructief. Met een volle accu kan dit tankje tweehonderd kilometer rijden en 25 mortiergranaten afvuren”, laat de Chinese fabrikant weten.

Volgens de wapenproducent is er juist nu behoefte aan een duurzaam, elektrisch tankje: “In de afgelopen maanden is de interesse in oorlog weer enorm toegenomen, onder meer in Rusland, Oekraïne, Israël en Palestina. Veel landen willen elkaar helemaal naar de tyfus schieten, maar wél met aandacht voor het milieu. En onze duurzame ontwikkelingen gaan nog verder. Over tien jaar hebben we hopelijk een slagveld met 100% biologische wapens.”

 
Deel dit artikel: