16 ℃

Chihuahua opnieuw gekozen tot Achterstandshondje van het Jaar

Chihuahua opnieuw gekozen tot Achterstandshondje van het Jaar
Foto: Stor24 / Shutterstock.com

OSS - De chihuahua is nog steeds het populairste hondje bij minder sociale baasjes. Dat bleek gisteravond tijdens de jaarlijkse verkiezing van het Achterstandshondje van het Jaar in Oss. Volgens de jury is de chihuahua perfect aangepast op achterstandsgezinnen in sociale huurwoningen.

Aan de verkiezing deden dit jaar 25 hondenrassen mee. Evenals vorig jaar werd de chihuahua opnieuw uitgeroepen tot Achterstandshondje van het Jaar. “De chihuahua heeft deze titel meer dan verdiend. Chihuahua’s vinden we vooral bij minder intelligente, sociaal uitgedaagde baasjes met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elke andere hond zou zich kapot schamen, maar de chihuahua lijkt er totaal niet mee te zitten”, zegt juryvoorzitter Thijs Snibbert.

De jury roemde het aanpassingsvermogen van de chihuahua. “Dit ras weet in de meest asociale achterstandswijken te overleven. Er zijn zelfs chihuahua’s die al jaren met hetzelfde maatschappelijk teleurgestelde baasje meegaan naar de Febo nog steeds niet van ellende onder een auto lopen. Dat is best indrukwekkend”, aldus Snibbert.

Op de tweede plaats eindigde de stafford.

 
Deel dit artikel: