19 ℃

Chemiebedrijf komt met milieuvriendelijke lijm voor klimaatactivisten

Chemiebedrijf komt met milieuvriendelijke lijm voor klimaatactivisten
Foto: APChanel / Shutterstock.com

Klimaatactivisten kunnen zich voortaan op een milieuvriendelijkere manier vastlijmen. Chemiebedrijf Chemaglue komt met een duurzame lijm voor de handen.

“Klimaatactivisten lijmen zich steeds vaker vast aan gebouwen, talkshowtafels en auto’s. Prima, maar de lijm die ze daarvoor gebruiken is ontzettend schadelijk voor het milieu. Wij vinden dat het anders moet”, zegt een woordvoerder van Chemaglue.

In de lijm die de klimaatactivisten tot nu toe gebruiken zitten allerlei agressieve bestanddelen, zoals polyvinylchloride, cyclohexanon en en tetrahydrofuraan. De productie ervan is schadelijk voor de omgeving en het klimaat. Chemaglue komt met een lijm op basis van natuurlijke ingrediënten. De lijm is speciaal bedoeld om huid vast te maken aan allerlei objecten.

“De lijm zorgt voor een permanente verbinding tussen de klimaatactivist en het object”, legt de producent uit. “Juist omdat de lijm nooit meer loslaat, is dit een veel duurzamer product. Eén keer lijmen en je zit voor de rest van je leven vast.”

 
Deel dit artikel: