Chef-kok wil dieren Oostvaardersplassen bijvoeren

“In ons restaurant blijft elke dag eten over. Het is zonde om dat weg te gooien”, zegt de bekende Amsterdamse chef-kok Eric Monesse. Hij heeft aangeboden om de noodlijdende runderen in de Oostvaardersplassen van extra voedsel te voorzien.

Foto: David Tadevosian / Shutterstock.com

De dieren in de Oostvaardersplassen hebben het opnieuw moeilijk. Afgelopen weekend verschenen op Facebook foto’s van ernstig vermagerde runderen. Dierenliefhebbers eisen dat de dieren worden bijgevoerd.

Eric Monesse is chef-kok in het Amsterdamse restaurant Steak Au Poivre. Hij wil de hongerige runderen in de Oostvaardersplassen te hulp schieten. “In ons restaurant gaat er elke dag zestig kilo biefstuk doorheen, maar er blijft altijd wel wat over. Dat verdwijnt nu in de afvalbak en dat is zonde”, zegt Monesse. Hij is van plan om het vlees naar de Oostvaardersplassen te brengen. “Als je het daar even opbakt, is het voor de hongerige runderen nog prima eten.”