18 ℃

Charles ambassadeur kringloopwinkels Groot-Brittannië: “Ouwe meuk kan best nog een tweede ronde mee”

Charles ambassadeur kringloopwinkels Groot-Brittannië: “Ouwe meuk kan best nog een tweede ronde mee”
Foto: Hugo Burnand / Crown Copyright / Open Government Licence

Koning Charles is gekozen tot nieuwe ambassadeur van de samenwerkende kringloopwinkels in Groot-Brittannië. Charles gaf tijdens de kroningceremonie stokoude kleding een tweede leven.

Koning Charles maakte afgelopen zaterdag indruk door alleen kleding en accessoires te dragen die hij zélf thuis in een oude doos had gevonden. “Bij een verhuizing blijft altijd een aantal dozen onuitgepakt. Toen Camilla en ik vorige week aan de lenteschoonmaak begonnen, kwamen we al deze kekke kleren en attributen tegen. Een mooie staf uit de koloniale tijd, een gouden paasei en een leuke paarse mantel van een fout themafeest bleken klaar voor hergebruik. De kroon was van papier-maché en ooit nog door mijn moeder in elkaar geknutseld”, aldus de monarch.

Charles is inmiddels door de overkoepelende organisatie van kringloopwinkels in Groot-Brittannië uitgeroepen tot ambassadeur. “Koning Charles begrijpt dat oude meuk best nog een tweede ronde meekan”, aldus een woordvoerder. “Hij heeft laten zien dat je in een oude mantel met wat blinkende accessoires nog verdraaid sjiek voor de dag kunt komen.”

 
Deel dit artikel: