19 ℃

CES 2020: Schiedams bedrijf introduceert nieuwe digitale assistent

Foto: Kobby Dagan / Shutterstock.com / YT CC

Opmerkelijk nieuws vanaf de technologiebeurs CES in Las Vegas, waar jaarlijks de nieuwste ontwikkelingen worden gepresenteerd. Techreuzen als Apple, Google en Amazon hadden met respectievelijk Siri, Google Assistant en Alexa al langer een digitale assistent in hun portfolio, maar nu komt ook het Schiedamse bedrijf Van Toor met hun eigen digitale assistent Robin.

Volgens Bas van Toor, één van de twee oprichters, is Robin niet afhankelijk van cloud services en kan dus geheel zelfstandig opereren. Ook de gebruikte accutechnologie lijkt innovatief. In plaats van een stroomsnoer bevindt zich aan de achterzijde een sleutel waarmee de assistent opnieuw kan worden “opgewonden”. Tijdens een demonstratie blijkt Robin verrassend intelligent en zelfs gevoel voor humor te hebben. Maar de meest opvallende feature is toch wel dat Robin mee kan luisteren in criminele netwerken en afluisterapparatuur kan detecteren.

Volgens medeoprichter Adriaan van Toor heeft de AIVD al interesse getoond in hun product. Dat de broers niet berekend waren op zoveel media-aandacht, blijkt uit de reactie van Bas van Toor op de vraag wat de toekomstplannen zijn van het bedrijf: “Allememaggies, dat moet ik even aan de binnenkant van mijn ogen bekijken.”

 
Deel dit artikel: