18 ℃

Centraal Justitieel Incassobureau lijst tegen vergoeding uw flitsfoto in

Foto: Belinka / Shutterstock.com / BM1777 / Pixabay

Veel automobilisten hebben het meegemaakt: geflitst worden tijdens een verkeersovertreding en kort daarna een bekeuring op de mat. Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is verantwoordelijk voor het innen van de boete.

Als u meent dat de politie zich heeft vergist heeft, kunt de foto van de flitser opvragen. Vanaf dit voorjaar kunt u de flitsfoto door het CJIB laten inlijsten.

De woordvoerder van het CJIB kan zich goed in de verkeerszondaar verplaatsen: “Niemand vindt het leuk om geflitst te worden en te moeten betalen. Dat begrijpen wij natuurlijk best. Ik vind het zelf ook onprettig. Je besteedt je centjes liever aan wat anders, nietwaar?”

Om het onaangename moment voor de burger wat te verzachten, biedt het CJIB de mogelijkheid om de flitsfoto te laten inlijsten. Als u de foto via de website van het CJIB opvraagt, kom u in een menu waar u het afdrukformaat kunt kiezen en daarna een lijst naar keuze. Tot slot kunt u aangeven of u de ingelijste flitsfoto feestelijk ingepakt wilt ontvangen. Dat alles voor maar 10 procent bovenop het boetebedrag.

“Op deze manier heb je toch een heel ander gevoel bij een bekeuring”, aldus de instantie. “Samen zorgen we voor een blijvende herinnering.”

 
Deel dit artikel: