16 ℃

Celstraf geëist tegen groepsverkrachter

Voor de rechtbank van Amsterdam is vandaag 9 jaar cel en tbs geëist in het geruchtmakende proces tegen groepsverkrachter Boris H. (38).

celstraf-geeist-tegen-groepsverkrachterH. wordt verdacht van een drietal groepsverkrachtingen, waaronder de gelijktijdige verkrachting van 22 studentes van damesdispuut Multum Vinum en de bizarre verkrachting van alle 72 leden van Reformatorisch dameskoor De Zanglijster, tijdens de 20 minuten durende pauze van hun jubileumconcert. Hij handelde daarbij alleen.

De Officier van Justitie noemde de daden van H. ‘walgelijk’: “Kijk, die 22 studentes, daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen. Maar dat dameskoor bestaat uit vrouwen tussen de 68 en de 82 jaar, deels incontinent. Wat moet er in het hoofd van een gezonde jongeman omgaan om juist deze groep uit te zoeken voor het uitleven van zijn bizarre fantasieën. Ik moet er in ieder geval niet aan denken.”

De advocaat van de verdachte wijst er op dat H. nog een blanco strafblad heeft. Volgens hem is er sprake van ‘een uit de hand gelopen hobby’. De rechter doet over twee weken uitspraak.

 
Deel dit artikel: