Vrucht van de duivel

CDA wil zoete appels verbieden voor kinderen: “Ze moeten weer harde, zure appels eten”

Foto: Just Life / Billion Photos / Shutterstock.com

Het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA heeft het helemaal gehad met ‘lichtzinnige jeugdigen die alleen maar de geneugten van een zoete appel kennen’. Volgens de wetenschappers van het CDA leren kinderen meer van het eten van wrange en zure vruchten.

Het CDA heeft vandaag de spreekwoordelijke steen in de vijver gegooid. De wetenschappelijke denktank van de christendemocraten vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn met het pamperen van de jeugd met zoete appels. Volgens een woordvoerder van de denktank staat de zoete appel symbool voor het steeds verder afglijden van de VOC-mentaliteit en aloude waarden als doorzettingsvermogen bij hedendaagse jongeren.

Een woordvoerder herinnert jongeren aan de lessen uit de Bijbel: “Satan heeft Eva hoogstwaarschijnlijk ook verleid met een zoete appel. God heeft ons ferme, wrange en zure appels gegeven om ons te wapenen tegen het gevlei van de duivel.”

“Een zoete appel lijkt op het eerste gezicht wellicht een heerlijke stukje fruit, maar uiteindelijk is het oppervlakkig genot. Een zure appel daarentegen leert ons dat het leven geen vrolijke foxtrot is, maar een tocht vol pijn en verdriet die uiteindelijk tot verlossing zal leiden. En daarom moeten wat ons betreft de zoete appels per direct uit de schappen, zodat de jeugd weer haar heil kan zoeken bij God, de Schepper van de zure appel.”

 
Deel dit artikel: