13 ℃

CDA wil WW halveren: “Goed moment om zekerheden van burgers af te nemen”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Het CDA wil de WW terugbrengen naar één jaar. Volgens de partij is dit het uitgelezen moment om op dat punt eens flink door te pakken.

CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra vindt dat het de hoogste tijd is om de burger eens flink onzeker te maken over zijn of haar bestaanszekerheid. De WW terugbrengen van twee jaar naar één jaar lijkt hem dan ook een prima maatregel: “Als het coronavirus ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat mensen veel te veel zekerheden hebben. Waar is dat eigenlijk voor nodig? Angst is een prima raadgever, het zorgt ervoor dat mensen van hun luie reet af komen.”

Toch zijn er veel mensen die de maatregel niet alleen ongepast vinden, maar ook zeer ongelukkig getimed. Zit daar niet een kern van waarheid in? “Wat een kul”, zegt Hoekstra resoluut. “We komen volgens velen net uit een ongekende crisis. Maar ik merk daar helemaal niets van. Elke maand krijg ik keurig mijn centjes overgemaakt en zelf als dat zou wegvallen zou ik per direct weer aan de slag kunnen bij mijn oud-werkgevers McKinsey en Shell. Ik bedoel maar, er is werk genoeg voor wie wil. Eén jaar WW is naar mijn mening al gekkenwerk. Op dit punt zou ik in de toekomst graag nog verder willen doorpakken.”

 
Deel dit artikel: