14 ℃

CDA vraagt BBB om omgangsregeling met kiezer

CDA vraagt BBB om omgangsregeling met kiezer
Foto: SeventyFour / Shutterstock.com / Ministerie van Buitenlandse Zaken / Wiki Commons CC BY-SA 2.0

Het CDA heeft de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas gevraagd om een omgangsregeling met de kiezers. Volgens CDA-leider Wopke Hoekstra heeft zijn partij het recht om de kiezer af en toe nog te zien.

“Onze kiezers zijn nu van Caroline en daar moeten we ons bij neerleggen, maar we zouden het wel heel fijn vinden als we een omgangsregeling kunnen treffen”, zegt Hoekstra. “Vooral in provincies als Overijssel, Gelderland en Drenthe had het CDA een hechte band met de kiezer. Het zou erg wreed zijn als wij de kiezer nu nooit meer mogen zien.”

Hoekstra zit alleen in de hal van het CDA-partijgebouw. Hij is zichtbaar geëmotioneerd als hij denkt aan de kiezers van wie hij deze week afscheid heeft moeten nemen. “Ik mis ze zo”, zegt hij zacht. “Sommige kiezers waren al tientallen jaren bij ons. Als je denkt aan al die mooie dingen die we samen hebben meegemaakt. Die jaren met Lubbers, het kabinet Balkenende, het partijcongres in Amersfoort… dat kan toch niet allemaal ineens voorbij zijn?”

Hoekstra stuurt Caroline van der Plas vandaag nog een concreet voorstel, belooft hij: “Ik zou het heel leuk vinden als we toch een beetje contact mogen houden met de kiezer. Misschien kunnen we afspreken dat de kiezers doordeweeks bij Caroline zijn en dan in het weekend bij ons?”

 
Deel dit artikel: