20 ℃

CDA: “Vegaburger brengt huisvrouwen in verwarring”

Foto: Crbos1 / Wiki Commons CC

Vegaburgers, vegaworstjes en vegaschnitzels mogen toch zo blijven heten. Dat heeft het Europees Parlement vandaag besloten. Een flinke tegenvaller voor CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Zij vindt ‘vleesnamen’ voor vegetarische producten verwarrend voor huisvrouwen.

“In Europa is het bereiden van het avondmaal een taak van de vrouw. Die moet zij naar tevredenheid van haar man kunnen uitvoeren. Het is daarbij van groot belang dat zij haar man, stipt om zes uur, een goed stuk vlees voorzet”, aldus mevrouw Schreijer-Pierik.

Het CDA betreurt dat er tegenwoordig duivelse bedrijven actief zijn, die huisvrouwen proberen te verleiden met allerlei vegetarische alternatieven. “De Nederlandse huisvrouw moet worden behoed voor dit soort afschuwelijke strapatsen van de moderne tijd. Een vrouw moet zich met vlijt, orde en tucht kunnen richten op het bereiden van het dagelijkse bordje aardappelen, groente én vlees.”

Toch komt er geen verbod op benamingen als ‘burger’ en ‘worst’ voor vegetarische producten. Een voorstel daartoe werd weggestemd door een ruime meerderheid van de Europarlementariërs, waaronder enkele vrouwen. “Ja, vrouwenkiesrecht, nóg zoiets”, moppert Annie Schreijer-Pierik. “Soms denk ik: leefde ik maar in de jaren ’50. Toen was vlees nog vlees en stonden vrouwen nog gewoon in de keuken, vlees te braden. Zoals het hoort.”

 
Deel dit artikel: