16 ℃

CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal wil snel kennismaken met andere wereldleiders

CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal wil snel kennismaken met andere wereldleiders
Foto: YT CC / lev radin / Shutterstock.com

DEN HAAG - Henri Bontenbal wil zo snel mogelijk kennismaken met andere wereldleiders, nu hij is gekozen als lijsttrekker van het CDA. “Om onze toekomstige samenwerking goed te laten verlopen, is het van belang dat wij elkaar op korte termijn ontmoeten”, aldus Bontenbal.

Bontenbal werd maandag benoemd tot lijsttrekker van het CDA. “Als belangrijkste persoon van de Nederlandse christendemocratie zal ik in de komende weken tijd vrijmaken voor ontmoetingen met andere wereldleiders. Uiteraard zal ik de Franse president Emmanuel Macron, de Belgische premier Alexander De Croo en mijn Duitse collega Olaf Scholz uitnodigen om bij mij langs te komen. Nog deze week zal ik hen laten weten wanneer de topontmoetingen zullen plaatsvinden”, belooft Bontenbal.

Overigens zal Bontenbal niet alleen Europese leiders uitnodigen, maar ook de leiders van andere continenten. “Uiteraard staat een bezoek van onze belangrijkste bondgenoot, de Verenigde Staten, ook op de agenda. Ik heb mijn assistenten reeds de opdracht gegeven een ontmoeting te regelen met president Joe Biden. U kunt zich voorstellen dat Biden heel wat zaken met mij te bespreken heeft, nu hij weet dat ik CDA-lijsttrekker ben.”

 
Deel dit artikel: