17 ℃

CDA-lijsttrekker Bontenbal hoopvol door hertelling stemmen: “Misschien toch nog grootste partij”

CDA-lijsttrekker Bontenbal hoopvol door hertelling stemmen: “Misschien toch nog grootste partij”
Foto: CDA / Leonard Walpot

DEN HAAG - Er komt een hertelling van de stemmen die bij de verkiezingen zijn uitgebracht in vier stembureaus. Het CDA reageert met grote opluchting. “Misschien worden we toch nog de grootste partij”, zegt lijsttrekker Henri Bontenbal.

Een speciale commissie heeft een ‘onverklaarbaar telverschil’ waargenomen bij de vier stembureaus in Tilburg. Dat betekent dat alle stemmen die daar zijn uitgebracht opnieuw geteld zullen moeten worden. “Direct na de verkiezingen had ik al door dat er fouten gemaakt waren. Zo’n ongeloofwaardige uitslag, waarbij het CDA tien zetels inlevert, kán gewoon niet kloppen. Ik ben blij dat dit nu wordt rechtgezet”, aldus Bontenbal.

Mocht na de hertelling blijken dat het CDA toch de grootste partij is geworden, dan mag Ronald Plasterk verkenner blijven. “Ik zal direct na de hertelling met de heer Plasterk om tafel gaan om te bepalen met wie wij willen regeren”, belooft Bontenbal. “De formatie hoeft niet lang te duren. Wat mij betreft kan het kabinet Bontenbal I volgende week al op het bordes staan.”

 
Deel dit artikel: