23 ℃

CDA laakt polariserende teksten Snollebollekes: “Het midden is soms echt beter”

CDA laakt polariserende teksten Snollebollekes: “Het midden is soms echt beter”
Foto: Mo Photography Berlin / Orange Pictures / Shutterstock.com

DEN HAAG - Juist rond het EK voetbal staat de muziek van Snollebollekes weer volop in de belangstelling. Duizenden Oranjefans hossen op de hit ‘Links rechts’. Het is CDA-partijleider Henri Bontenbal een doorn in het oog. 

Bontenbal noemt de teksten van Snollebollekes ronduit polariserend. “Het lijkt allemaal heel feestelijk wat deze artiest doet, maar wie beter luistert, hoort een inktzwarte boodschap”, aldus Bontenbal.

“Met zogenaamd onschuldige leuzen worden de toehoorders naar links of rechts gedwongen. Dat heeft een extreem polariserende werking in een samenleving die toch al tot op het bot verdeeld is”, waarschuwt Bontenbal. “U hoort wellicht een lollig feestnummer, ik hoor een muzikaal politiek pamflet.”

Foto: HeukersMedia / Shutterstock.com

Rob Kemps, de omstreden voorman van Snollebollekes

Bontenbal benadrukt dat er behalve links en rechts nog een andere optie is. “Je hóeft niet naar links of naar rechts. Als je in het genuanceerde midden wilt blijven, dan is daar niets mis mee. Sterker nog: het midden is meestal echt beter. Dat is de boodschap die het CDA aan de feestende meute willen meegeven. Ik hoop oprecht dat Snollebollekes dit soort opruiende vuiligheid voortaan achterwege laat.”

 
Deel dit artikel: