18 ℃

Caroline van der Plas vindt dat er onredelijk veel van BBB wordt verwacht: “We zijn maar simpele boertjes”

Caroline van der Plas vindt dat er onredelijk veel van BBB wordt verwacht: “We zijn maar simpele boertjes”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - De BBB lijkt behoorlijk aan populariteit in te boeten. In de laatste peiling van Peilingwijzer staat de partij van Caroline van der Plas nog maar op 13 zetels. Een ruime halvering vergeleken met de peilingen van een half jaar eerder.

De BBB heeft de kiezers die tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op de partij hebben gestemd niet kunnen vasthouden. Tijdens die verkiezingen was de BBB veruit de populairste partij van het land. De glans lijkt nu wel wat van de partij af te zijn. In de huidige peilingen staat de partij ver achter de drie koplopers VVD, NSC en GroenLinks/PvdA. Partlijleider Caroline van der Plas vindt dat de kiezer BBB onredelijk veel van de partij verwacht.

“De laatste tijd lijken wij geen goed meer te kunnen doen bij de Nederlander. Kiezers zijn kennelijk vergeten dat wij eigenlijk ook maar gewone boeren zijn die hun weg proberen te vinden in de landelijke politiek”, aldus Van der Plas.

“Er is commentaar op het feit dat wij Mona Keijzer hebben aangewezen als mogelijke premierskandidaat, omdat zij in alles staat voor oude politiek”, vervolgt Van der Plas. “Ook kreeg ik de lachers op mijn hand toen ik tijdens de Algemene Beschouwingen met een ‘gratis bier’-motie kwam. Alles leuk en aardig, maar dan denk ik wel: wat hadden jullie eigenlijk verwacht van een simpel boerin? Ik kan jullie alles vertellen over melkmachines, trekkers en stalverwarming, maar de politiek is natuurlijk nieuw voor mij.”

 
Deel dit artikel: