18 ℃

Carnavalsduo De Zatte Oetels haalt keihard uit naar Poetin: “Die man heeft schijt aan carnaval!”

Foto: Thomas Quack / Shutterstock.com

Het carnavalsduo De Zatte Oetels uit Den Bosch heeft op de zwaarst mogelijk manier uitgehaald naar de Russische president Poetin. Volgens het duo lijkt het er verdacht veel op dat hij lak heeft aan carnaval.

Minus Spierings en Puk Koppers uit Den Bosch zijn helemaal klaar met Vladimir Poetin. Volgens het duo, dat naam maakt als De Zatte Oetels, heeft Poetin met de inval in Oekraïne laten zien dat hij schijt heeft aan carnaval: “Als je een paar dagen voordat carnaval begint een land aanvalt, is dat een lange neus naar het belangrijkste volksfeest van de wereld. Dan ben je niets minder dan een oetlul.”

Zowel Minus als Puk willen overigens duidelijk stellen dat ze sowieso geen grote voorstanders zijn van oorlogen waarbij veel doden vallen: “Bloed door de straten en onschuldige kinderen die worden opgeblazen is niet echt aan ons besteed. Wij vinden andere dingen leuk en dan met name carnaval. Maar blijkbaar heeft Poetin daar totaal geen boodschap aan. Terwijl het voor hem toch maar een kleine moeite zou zijn om de oorlog een weekje later te beginnen. Maar nee hoor, ons feestje zal hem aan zijn reet roesten. Dan zijn wij op onze beurt ook keihard: we zullen ook dit jaar niet optreden in het Kremlin.”

 
Deel dit artikel: