21 ℃
Kasboekje

Carlijn (22) verdient 1800 euro netto: “Soms schaam ik me een beetje voor mijn hoge salaris”

Carlijn (22) verdient 1800 euro netto: “Soms schaam ik me een beetje voor mijn hoge salaris”
Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

Voor de een is geld geen enkel probleem, voor de ander juist een bron van zorgen. In de rubriek Kasboekje kijken we in de portemonnee van een willekeurige Nederlander. Vandaag: Carlijn Schuijte (22) uit Amstelveen. Zij werkt zes dagen per week in een brasserie. 

“Ik ben hier drie maanden geleden begonnen als serveerster, maar ik noem mezelf liever ‘hospitality specialist’. Dat past beter bij wat ik doe”, vertelt Carlijn. “Ik ontvang mensen die hier binnenkomen en zorg ervoor dat ze iets te eten of te drinken krijgen. Daarna reken ik met ze af en maak ik de tafel schoon. In feite neem ik ze mee door het hele gastronomische proces. Een baan met ontzettend veel verantwoordelijkheid en uiteraard  hoort daar dus ook een stevig salaris bij.”

Maandelijks krijgt Carlijn maar liefst 1800 euro op haar bankrekening bijgeschreven. “Ja, dat is ontzettend veel geld, dat vind ik zelf ook”, vertelt ze. “Daarom praat ik eigenlijk nooit over mijn salaris. Ik ben bang dat mensen mij een graaier gaan vinden, of een zakkenvuller, snap je? Soms schaam ik me een beetje voor mijn hoge salaris, maar je moet niet vergeten dat ik er ook keihard voor werk.”

Een flink deel van Carlijns inkomen gaat uiteraard naar haar spaarrekening, maar zeker niet alles. “Omdat geld voor mij geen issue is, geef ik het vrij makkelijk uit”, geeft ze toe. “Laatst kocht ik in de supermarkt een pot chocolademousse. Gewoon, omdat ik daar zin in had. Voor de meeste mensen zou dat een veel te grote uitgave zijn, maar met mijn inkomen hoef ik daar geen seconde over na te denken.”

 
Deel dit artikel: