18 ℃

Carice van Houten bescheiden over redden mensheid: “Jezus had hetzelfde gedaan, misschien”

Carice van Houten bescheiden over redden mensheid: “Jezus had hetzelfde gedaan, misschien”
Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Actrice Carice van Houten sprak dinsdag op een vergadering een minuut lang de bestuurders van de Rabobank toe over klimaatverandering. Zelf blijft ze heel bescheiden over deze nobele daad die de mensheid gaat redden. Volgens Van Houten zou Jezus ook best iets soortgelijks hebben kunnen doen.

Op de vergadering waar de top van de Rabobank aanwezig was, riep Carice van Houten de bestuurders van de bank tot de orde. Ze wil dat de bank minder gaat investeren in fossiele brandstof. Na de vergadering stonden honderden discipelen hard te klappen voor Van Houten. Zelf had ze het hier naar eigen zeggen moeilijk mee: “Zo bijzonder is het allemaal niet wat ik doe. Ik ben er vrij zeker van dat Jezus in mijn voetstappen zou treden als hij nu nog zou leven.”

Ook vindt de actrice niet dat ze een eind der tijden evangelist is zoals er in de afgelopen duizenden jaren al zoveel zijn geweest: “Ik vind het zeer pijnlijk dat ik word vergeleken met allerlei halvegaren die ook waarschuwden voor het eind van de mensheid. Het lijkt mij zeer duidelijk dat al die duizenden dwaallichten het volledig mis hadden met hun voorspellingen. Terwijl ik overduidelijk dus wel gelijk heb met mijn waarschuwing dat de wereld naar de klote gaat als men niet naar mij luistert.”

 
Deel dit artikel: