Cancellen van BN’ers kan straks gewoon met de afstandsbediening

Foto: Andrey Popov / Shutterstock.com / YT CC

Het cancellen van Bekende Nederlanders wordt met de nieuwste generatie tv’s een stuk makkelijker. BN’ers die een uitglijder maken kunnen straks met een druk op de knop worden gecanceld.

Techstartup ExiTV werkt aan een afstandsbediening met ingebouwde cancelknop. “We spelen echt in een op een vraag vanuit de markt. Nu is het cancellen van een Bekende Nederlander nog een hele toestand. Eerst moet er ophef komen, dan moet de zenderbaas reageren en dan is het nog maar de vraag of de BN’er daadwerkelijk gecanceld wordt. Dat moet echt makkelijker”, zegt initiatiefnemer Paulette Reumer.

Met de cancel-knop wordt het cancellen van bekende mensen die niet deugen veel eenvoudiger. “Alle moderne tv’s zijn verbonden met het internet en veel afstandsbedieningen hebben al een cancel-knop. Het enige wat wij nog moeten doen, is de knop herprogrammeren, zodat er een signaal naar de zenderbaas gaat als de knop wordt ingedrukt. Als honderd kijkers op de cancel-knop hebben gedrukt, wordt de carrière van de BN’er automatisch beëindigd. Dat voorkomt een heleboel overbodige discussies.”

 
Deel dit artikel: