13 ℃

Canadees ‘vrijheidskonvooi’ nog niet van plan om naar Rusland te rijden

Foto: Franklin McKay / Yassine Bouslama / Shutterstock.com

Na de Russische aanval op Oekraïne hebben Canadese truckers nog geen plannen om hun protest voor de vrijheid te verplaatsen naar het Rode Plein in Moskou.

“Een Russische leider die een compleet land inneemt en mensen de schuilkelders injaagt is zeker niet goed, maar een regering die mondkapjes voorschrijft heeft op dit moment meer urgentie”, aldus een van de truckers.

Canadees Bill Christianssen (54) is eigenlijk vrachtwagenchauffeur, maar was de laatste weken vooral bezig met vechten tegen de coronamaatregelen. “Door de Russische agressie moeten Oekraïners wellicht ook iets van hun vrijheid inleveren, maar hier in Canada komen ongevaccineerde mensen de bioscoop niet meer in”, schreeuwt hij.

Ook Nederlandse truckers zijn niet van plan om hun vrijheidskonvooi te verplaatsen naar Rusland. “Wij kennen onze prioriteiten”, zegt chauffeur Wesley de Looier (34), terwijl hij schapengeluiden maakt naar een bejaarde vrouw die met een mondkapje uit de supermarkt komt. “Wat Poetin doet, is misschien niet netjes. Maar als je het hebt over een dictatoriale leider in een totalitair regime, dan denk ik toch vooral aan Rutte.”

 
Deel dit artikel: