22 ℃

Campings willen af van elitair imago: “Kamperen is echt niet alleen voor rijke elite”

Campings willen af van elitair imago: “Kamperen is echt niet alleen voor rijke elite”
Foto: Gary Perkin / Shutterstock.com

Nu het mooier weer wordt, trekken miljonairs, grootverdieners en andere zeer succesvolle Nederlanders weer naar de camping. Toch hopen de campings dit jaar ook gewone Nederlanders aan te trekken. Volgens leisure-expert Pans Krumhuis is een kampeervakantie niet meer alleen weggelegd voor de rijke elite. 

“Mensen hebben een heel verkeerd beeld van campings”, zegt Krumhuis. “Ze denken dat een kampeervakantie alleen is weggelegd voor topmanagers, bankdirecteuren en andere grootverdieners. De werkelijkheid is dat op campings mensen komen uit alle lagen van de bevolking. Ook met een modaal salaris ben je op de meeste campings van harte welkom.”

Volgende week start een campagne om kamperen te promoten bij het grote publiek. Want de tijd dat campings alleen bedoeld waren voor de elite is volgens Krumhuis echt voorbij.

Het beeld van kamperende intellectuelen die ’s morgens met samengeknepen billen en een toiletrol naar het wc-gebouwtje schuifelen klopt volgens Krumhuis al lang niet meer. “Op de camping vind je ook mensen met een gewoon gemiddeld IQ”, lacht hij. “Iedereen mag hier de hele godganse dag bier drinken voor de caravan en ’s avonds met z’n bezopen harses een frikandel halen bij de snackhoek.”

 
Deel dit artikel: