19 ℃

Camera’s in het toilet… heeft u er bezwaar tegen?

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nieuwspaal

Soms zie je ze niet meteen, maar ze hangen er wel degelijk. Steeds meer toiletten zijn uitgerust met een bewakingscamera. Sommige mensen moeten er erg aan wennen. Maar wat is eigenlijk het bezwaar tegen camera’s op het toilet?

Kijk maar eens goed in het toilet van een restaurant of bedrijf. De kans is groot dat daar al een bewakingscamera hangt. En waarom eigenlijk niet? Die camera hangt er immers voor je eigen veiligheid.

Ook bij fitnesscentrum Bodyworks in Utrecht zijn camera’s opgehangen in het toilet. “Vorig jaar is een vrouw niet goed geworden op het toilet, maar niemand had dat in de gaten. Daar zijn we erg van geschrokken. We hebben direct camera’s geïnstalleerd. De meeste klanten weten het niet, maar nu kijkt er altijd iemand mee. Wel zo veilig”, zegt manager Fred Passemeer.

De 24-jarige Kelly Schoondijke vindt het prima dat haar baas camera’s in het damestoilet heeft gehangen. “Ik snap dat dit nodig is. Je hoort zulke gekke verhalen tegenwoordig. Het is een fijn idee dat iemand een oogje in het zeil houdt, terwijl ik op het toilet zit.”

 
Deel dit artikel: