11 ℃

Cafetaria Happie verder zonder Opstelten

Cafetaria Happie verder zonder Opstelten
©

De medewerkers van cafetaria Happie proberen de moed er in te houden. Af en toe gaat er nog een frikandel of een kroket in de frituur. Maar sinds het aftreden van Ivo Opstelten is het duidelijk rustiger in de Haagse snackbar.

Eigenaar Nguyen Tran lacht als een boer met kiespijn. “We moeten toch verder hè”, zegt de 35-jarige ondernemer. Vorige week legde Ivo Opstelten zijn functie als minister van Veiligheid en Justitie neer. In verband met de beruchte bonnetjesaffaire was zijn rol als minister onmogelijk geworden. Bij cafetaria Happie sloeg het nieuws in als een bom.

“Het ging eindelijk weer goed met de zaak”, vertelt Tran. “Ook wij hadden te lijden onder de economische crisis. Maar direct na de aanstelling van Opstelten als minister trok de klandizie aan. In mijn ogen is dat geen toeval. De afgelopen jaren zag ik weer een bescheiden omzetgroei. Het aftreden van Ivo Opstelten zag ik totaal niet aankomen. Vorige maand heb ik nog geïnvesteerd in een nieuwe koelvitrine.”

Op de vraag of Opstelten zelf ooit in de cafetaria is geweest, antwoordt Tran: “Nee, dat niet. Misschien komt hij ooit nog eens langs. Hij is van harte welkom. Ivo heeft deze zaak toch jarenlang overeind gehouden.”

 
Deel dit artikel: