18 ℃

Buurtwacht verijdelt aanslag

Speciale eenheden van de buurtwacht Meppel-Noord hebben een inval gedaan in een woning in de wijk Haveltermade. De 84-jarige bewoonster wordt verdacht van het beramen van een aanslag.

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Vanochtend omstreeks 06:00 uur forceerden dertig leden van de buurtwacht toegang tot het huis van verdachte Riekje K. Hierbij werd onder meer gebruik gemaakt van een kettingzaag. De verdachte lag op dat moment te slapen.

De vrouw werd door de buurtwacht al langere tijd in de gaten gehouden, vertelt commandant Richard Woenders: “De verdachte werd gisteravond gezien bij de Aldi, waar ze een fles wc-eend en een fles azijn kocht. Mogelijk wilde ze de spullen gebruiken voor het maken van een bom. Hierop heeft de buurtwacht besloten onmiddellijk actie te ondernemen.”

In het huis van de verdachte werden onder meer geurkaarsen, ovenreiniger en aanstekers aangetroffen. Ook de computer van de vrouw is in beslag genomen. Hierop was te zien dat ze regelmatig de website van Facebook bezocht. Mogelijk hield ze op die manier contact met de overige leden van haar terreurorganisatie of haar kleinkinderen.

 
Deel dit artikel: