17 ℃

Buurtwacht oefent in wintercamouflage

Buurtwacht oefent in wintercamouflage
Foto: Fotografff / Shutterstock.com

MEPPEL - Een deel van ons land werd vanmorgen bedekt door een laagje sneeuw. In verband met het winterse weer houdt de buurtwacht Meppel-Noord vandaag de eerste oefening in wintercamouflage.

Zo’n 60 leden van de buurtwacht doen aan de oefening mee. Gekleed in witte camouflagepakken vallen ze nauwelijks op in het besneeuwde landschap. Er wordt onder meer geoefend op het signaleren van verdachte personen in de sneeuw. Via WhatsApp houdt de buurtwacht onderling contact.

“Onze buurtwacht waakt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar over de veiligheid in Meppel-Noord. Ook als er sneeuw ligt, moeten we paraat zijn. De sneeuw geeft ons nu de kans om in winterse omstandigheden te trainen”, zegt commandant Richard Woenders.

De buurtwacht Meppel-Noord heeft een indrukwekkende staat van dienst. Zo wist de buurtwacht in 2012 een wildplassende man te arresteren. Vorig jaar roken leden van de buurtwacht een brandlucht bij de buren. Eind augustus kwam de buurtwacht in het nieuws na de aanhouding van een man die een hond uitliet waarvoor geen hondenbelasting was betaald.

 
Deel dit artikel: