19 ℃

Buurtwacht Meppel-Noord gaat orde in Kazachstan herstellen

Foto: Marieke Kramer / Rawpixel.com / Shutterstock.com

Vijftien leden van de Buurtwacht Meppel-Noord vertrekken vandaag naar de Kazachstan. In de voormalige Sovjetrepubliek zijn hevige rellen uitgebroken. De Buurtwacht Meppel-Noord gaat de orde herstellen.

De onlusten braken uit nadat de brandstofprijzen in Kazachstan werden verdubbeld. Demonstranten probeerden met geweld overheidsgebouwen in te nemen. Veiligheidstroepen hebben grote moeite om de woedende menigte onder controle te krijgen.

Vijftien leden van de WhatsApp-buurtpreventiegroep Meppel-Noord worden uitgezonden naar Kazachstan om de orde te herstellen. De groep vertrekt vandaag met een speciale vlucht vanaf Groningen Airport Eelde naar de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan.

“Wij kunnen niet langer toekijken. Deze situatie vraagt om ingrijpen van een buurtwacht”, zegt commandant Richard Woenders. “Hoewel wij de lokale taal niet spreken, denken wij dat wij kunnen bijdragen aan een stukje rust en veiligheid op straat.”

De Buurtwacht Meppel-Noord staat bekend als een van de best georganiseerde buurtpreventiegroepen van ons land. De buurtwachters hebben de beschikking over vijftig elite-eenheden, surveillancewagens en WhatsApp voor de onderlinge communicatie.”

 
Deel dit artikel: