24 ℃

Buurtfeest omwonenden Tata Steel gaat niet door, gemeente vreest overlast

Buurtfeest omwonenden Tata Steel gaat niet door, gemeente vreest overlast
Foto: Theodorie / Shutterstock.com

IJMUIDEN - Een flinke teleurstelling voor de omwonenden van Tata Steel in IJmuiden. Het buurtfeest dat het bedrijf had georganiseerd voor de omwonenden gaat niet door. De gemeente is bang dat het feest leidt tot te veel overlast.

Het terrein van de staalfabriek zou dit weekend het toneel worden van een groot buurtfeest met optredens van artiesten en allerlei lekkere hapjes. Maar de gemeente heeft op het laatste moment besloten om geen vergunning te verstrekken.

“Tata Steel wilde een grote barbecue op het terrein zetten. Dat is in strijd met de milieuregels. De barbecue zou namelijk rook- en stankoverlast in de buurt kunnen veroorzaken. Daarom hebben we helaas moeten besluiten om geen toestemming te verlenen”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

"Als bedrijf vinden wij een goede relatie met onze buren heel belangrijk. Gelukkig hebben we die ook."
Tata Steel

Tata Steel is teleurgesteld dat het buurtfeest niet door mag gaan. “Ja, heel jammer. Als bedrijf vinden wij een goede relatie met onze buren heel belangrijk. Gelukkig hebben we die ook. De afgelopen jaren waren voor ons bedrijf niet makkelijk, maar de buurt is altijd achter ons blijven staan. Met dit feest wilden we juist de goede band tussen ons bedrijf en de omwonenden vieren”, laat het bedrijf weten.

Overlast

Toch heeft Tata Steel ook een beetje begrip voor de beslissing van de gemeente: “Wij hebben al jaren een goede burenrelatie en dat willen we graag zo houden. In de buurt wonen mogelijk mensen met longproblemen. Die zouden misschien last kunnen hebben van de barbecue. Daar moeten we gewoon rekening mee houden. Het laatste wat wij willen is overlast veroorzaken.”

 
Deel dit artikel: