14 ℃

Buurt uit voorzorg ontruimd

Foto: iStockPhoto – Getty Images

De brandweer heeft vanmorgen zestien woonhuizen in de buurt uit voorzorg ontruimd. Tijdens een inspectie bleek dat er brandbare materialen in de woningen aanwezig waren.

Volgens brandweercommandant Fred Driessen is de buurt aan een ramp ontsnapt. “In de daken zijn grote houten balken aangetroffen. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als die vlam hadden gevat”, aldus de commandant. “Verder waren in zeker acht van de woningen aanstekers aanwezig. Samen met de houten balken vormen die een gevaarlijke combinatie.”

48 bewoners werden in alle vroegte uit voorzorg geëvacueerd. Zij zijn tijdelijk opgevangen in een sporthal. Veel mensen lagen nog te slapen toen de brandweerlieden aanklopten. “We schrokken ons kapot”, zegt een buurtbewoner. “We dachten eerst dat er brand was, maar godzijdank was de brandweer ruim op tijd.”

De preventieve ontruiming past in de nieuwe strategie van de brandweer. Driessen: “Natuurlijk kun je wachten tot de boel daadwerkelijk in de fik staat, maar dan ben je eigenlijk al te laat.”

 
Deel dit artikel: