14 ℃

Burundi trekt 1.900.000.000 miljard uit voor corona-noodsteun

Foto: Uwe Michael Neumann / Shutterstock.com

De door corona getroffen ondernemers in het Afrikaanse land Burundi kunnen rekenen op een steunpakket van bijna twee gigajard Burundese frank, omgerekend zo’n 817.334.715.020.000 euro.

Stamhoofd Nhèhè Bwmfitu kondigde het steunpakket vanmorgen aan. “De pandemie heeft onze economie een zware slag toegebracht. Met name de horeca en de pretparken zagen hun inkomsten verdampen, maar ook de export kwam grotendeels stil te liggen. Met dit steunpakket bieden wij onze ondernemers perspectief op een betere toekomst”, aldus het stamhoofd.

Van alle landen wereldwijd heeft Burundi nu het meeste geld uitgetrokken voor noodsteun. Ter vergelijking: de Verenigde Staten reserveerde slechts 1.900 miljard dollar.

Stamhoofd Mptube Kwmfutu benadrukte dat alle vier bedrijven in Burundi van het steunpakket zullen profiteren, maar vroeg ook om geduld. De enige geldpers in het land heeft maanden nodig om de twee biljard Burundese frank te drukken.

Tegelijk kwam de Burundese centrale bank met gunstige cijfers: de inflatie in het land komt volgend jaar uit op slechts 9.500.000 procent.

 
Deel dit artikel: