Meer media-aandacht noodzakelijk

Burger wil vaker geïnformeerd worden over situatie Gordon

Burger wil vaker geïnformeerd worden over situatie Gordon
Foto: HeukersMedia / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Nederlanders vinden dat de media consequent te weinig aandacht besteden aan de situatie van Gordon. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt. Ruim 92 procent van de ondervraagden zegt beter en vooral vaker geïnformeerd te willen worden over de problemen en belevenissen van de populaire zanger.

Mediadeskundige Paul van Geelkerken begrijpt de ontevredenheid over de Gordon-berichtgeving: “Vijf of zes keer per dag een update is wel echt het minimum. Gordon bracht recentelijk een nieuw album uit en kreeg daarop nogal wat kritiek. Daarnaast werd Gordon deze week geopereerd aan zijn knie. Burgers willen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, maar we zien dat feitelijk alleen De Telegraaf en Shownieuws hun journalistieke taak serieus nemen.”

Veel Nederlanders hebben moeite met de zuinige berichtgeving over Gordon. “Net als iedereen ben ik in mijn hoofd voortdurend bezig met het nieuws over Gordon. Ik kan het gewoon niet loslaten”, zegt Tonnie van den Heesberk (56) uit Purmerend.

“Ik sta ’s ochtends een uur eerder op om het nieuws te volgen, maar ik moet echt met een vergrootglas zoeken naar berichten over Gordon”, vervolgt Tonnie. “Kranten als de Volkskrant en Trouw schrijven er vrijwel niets over. Het gaat alleen maar over Rusland en Gaza en de klimaatverandering en zo. Dan denk ik: verdorie, wat is nou belangrijker?”

 
Deel dit artikel: