19 ℃
Budgetcoach Meike Hippert:

“Bang voor hoge energierekening? Koop nog gauw een tweede huis op Ibiza”

“Bang voor hoge energierekening? Koop nog gauw een tweede huis op Ibiza”
Foto: Daniel Jedzura / Shutterstock.com

De gasprijs is torenhoog en het ziet er niet naar uit dat energie op korte termijn goedkoper wordt. Veel Nederlanders vrezen dan ook voor de komende winter, als als de verwarming weer aan moet. Toch kunt u zelf genoeg doen om een hoge gasrekening te vermijden. Dat zegt budgetcoach Meike Hippert.

“Mijn tip? Koop nog snel even een tweede huis op Ibiza”, antwoordt Hippert op de vraag hoe Nederlanders deze winter kunnen besparen op hun energierekening. “Als je de wintermaanden in je tweede huis op Ibiza doorbrengt, hoeft de verwarming in je Nederlandse huis niet aan. Op Ibiza is het in de wintermaanden een graad of 16. Je hoeft daar dus bijna niet te stoken om de temperatuur behaaglijk te maken. Op die manier bespaar je fors op je energiekosten.”

Blijft u in de komende winter toch in Nederland? Ook dan kunt u veel doen om energie te besparen. “Tijdens het koken verbruik je relatief veel energie. Een gasfornuis en een elektrische kookplaat zijn echte energieslurpers”, weet de budgetcoach. “Je kunt gemakkelijk energie besparen door wat vaker buiten de deur te gaan eten. Als je drie of vier keer per week uit gaat eten, valt de energierekening al gauw zo’n 30 procent lager uit.”

 
Deel dit artikel: