6 ℃

Brood eten… hoe gevaarlijk is dat?

We weten allemaal wel dat brood niet goed voor je is, maar het is ook lekker. Er komt een groot onderzoek naar de bijwerkingen van brood. Dat meldt De Volkskrant.

brood-eten-voedsel“Brood werd zo’n 30.000 jaar geleden voor het eerst gebakken. Sindsdien hebben miljarden mensen het gegeten en die zijn bijna allemaal dood. Dat geeft al aan hoe gevaarlijk brood eten is”, zegt voedingsdeskundige Elsbeth de Lange.

De Lange vindt dat consumenten duidelijker voor de gevaren van brood moeten worden gewaarschuwd. “Te denken valt aan een duidelijke waarschuwing op broodzakken en broodtrommels. Misschien zelfs gecombineerd met afschrikwekkende afbeeldingen, zoals ook op sigarettenpakjes staan.”

Het is de eerste keer dat de bijwerkingen van brood worden onderzocht. Onder meer de universiteiten van Wageningen en Maastricht doen eraan mee. Volgens De Volkskrant gaat het onderzoek zo’n anderhalf miljoen euro kosten.

 
Deel dit artikel: