22 ℃

Bromance Verstappen en Norris op pauze: beiden klagen over onvoldoende ruimte en dat de ander te snel wil

Bromance Verstappen en Norris op pauze: beiden klagen over onvoldoende ruimte en dat de ander te snel wil
Foto: Jay Hirano Photography / Michael Potts F1 / Shutterstock.com

SPIELBERG - Wat ooit begon als een veelbelovende bromance tussen Max Verstappen en Lando Norris, lijkt nu voorlopig in de ijskast te staan. Na een incident dat meer weg had van een scène uit een soapserie dan een race, hebben de twee Formule 1-coureurs hun vriendschap voorlopig op pauze gezet. Beiden klagen dat ze te weinig ruimte krijgen binnen de relatie.

Het gebeurde allemaal tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Verstappen en Norris, die eerder nog samen grappen maakten in de paddock, raakten elkaar op de baan in een moment van pure chaos. Wat volgde was een crash die niet alleen de race beïnvloedde, maar ook hun vriendschap. Verwijten zijn er over en weer. Waar de één zegt dat de ander veel te snel wil gaan, vindt de ander dat hij te weinig ruimte krijgt.

Max Verstappen, zichtbaar geagiteerd en met een blik die verraadt dat hij zich nu pas realiseert dat er geen ‘undo’ knop is in het echte leven, probeerde de situatie te sussen. “Het was niet persoonlijk, Lando. Het was gewoon een race-incident”, zei hij, terwijl hij nerveus lachte en probeerde de sfeer wat lichter te maken.

"Ik wil gewoon weten waar ik aan toe ben."
Max Verstappen

“Het team maakte een foutje tijdens de tweede pitstop”, vervolgde Verstappen met opgeheven wenkbrauwen. “Wat is het van Lando dan ontzettend flauw om dan gelijk te gaan bumperkleven. Daarna zet hij ineens veel druk, maar zonder duidelijk te zijn. Kijk, of je haalt in, of je doet het niet. Maar ga niet rondenlang half inhalen en vervolgens weer zacht rijden, zodat ik er weer langs moet. Ik wil gewoon weten waar ik aan toe ben. Zo niet, dan krijg je dit soort dingen.”

"We waren vrienden, maatjes. En dan doet hij dit?"
Lando Norris

“Het voelde als een dolk in mijn rug,” zei Norris dramatisch, terwijl hij naar de camera’s keek met de intensiteit van een soapacteur die net ontdekte dat zijn tv-broer een geheim heeft. “We waren vrienden, maatjes. En dan doet hij dit? Het beklemmende gevoel bij bocht drie voelde ik eigenlijk al wekenlang aankomen. Waar dit heen gaat? Nou niet naar het podium in ieder geval. Hooguit de pitstraat.”

“Ik ben niet boos, ik ben gewoon teleurgesteld”, zei Norris, met een zucht die voelde als een koude winterbries. “Misschien moeten we gewoon even een pauze nemen”, voegde Norris toe. “Een beetje ruimte kan wonderen doen in een relatie. Misschien kunnen we het in de toekomst weer goedmaken, maar nu moet ik me focussen op het racen. En op het vinden van een nieuwe beste vriend.”

 
Deel dit artikel: