14 ℃

Brokjes maken voedselbank overbodig

Mensen met een minimum inkomen krijgen vanaf volgend jaar gratis brokken. De overheid gaat de voedselbrokken uitdelen aan Nederlanders die leven onder het bestaansminimum. Hiermee wordt hulp geboden aan mensen die nu nog afhankelijk zijn van de voedselbank. 

brokjes-maken-voedselbank-overbodigBijna 100.000 mensen in Nederland krijgen hun eten van de voedselbank. De kwaliteit van het voedsel is daar niet best. Tevens blijkt uit cijfers dat mensen met een laag inkomen relatief vaak eten bij McDonald’s. Minima hebben daardoor te maken met honger en vitaminegebrek. De gezonde voedselbrokken moeten dat probleem oplossen.

De brokjes zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen. Een volwassene heeft genoeg aan zo’n 400 gram brokken per dag. De voedselbrokken worden verstrekt in de smaken kip, rundvlees en menthol.

De brokken zijn ontwikkeld door de Holland Food University, in samenwerking met voedingseconoom Leonard Polleman. “Dankzij de gratis voedselbrokken hoeven mensen met een minimum inkomen zelf geen voedsel meer te kopen. Dat levert een geweldige besparing op. Hierdoor kunnen de voedselbanken verdwijnen en de uitkeringen fors omlaag”, aldus Polleman.

 
Deel dit artikel: