18 ℃

Broer-en-zus-relatie? Leg het vast bij de notaris!

Foto: Bernatets Photo / Shutterstock.com

Veel stellen hebben eigenlijk een broer-en-zus-relatie, maar hebben die nooit officieel laten vastleggen. Slechts 4 procent stapt naar de notaris als hun huwelijk is veranderd in een broer-en-zus-relatie. 

“Veel stellen zijn voor de wet nog met elkaar getrouwd, terwijl ze feitelijk als broer en zus met elkaar omgaan. Bekvechten, geen passie en al helemaal geen intimiteit”, zegt notaris mr. Jan Geert van Russen. “Het is verstandig om je huwelijk dan om te zetten in een broer-en-zus-relatie. Zo weet je allebei precies waar je aan toe bent.”

Judith (28) en Paul (33) van Boerkom hebben hun huwelijk vorig jaar laten veranderen in een broer-en-zus-relatie. “Er zat al jaren geen vuur meer in ons huwelijk. Nu we officieel een broer-en-zus-relatie hebben, hoeft dat ook niet meer. We hebben daarover heldere afspraken gemaakt bij de notaris”, legt Judith uit. “We wonen nog wel samen, maar we hoeven bijvoorbeeld niet meer met elkaar naar bed. Dat zou nu incest zijn.”

Andersom komt ook voor. Jaap (51) en Bernadine (21) Smit uit Volendam lieten hun broer-en-zus-relatie omzetten in een huwelijk. “We hebben daarover heldere afspraken gemaakt bij de notaris”, legt Jaap uit. “We mogen nu bijvoorbeeld officieel met elkaar naar bed. Voorheen was dat incest.”

 
Deel dit artikel: