19 ℃

Berg brocante spullen gevonden

Foto: Ivan Popovych / Shutterstock.com

In het bos bij Brummen is een berg brocante artikelen gevonden. Het gaat onder meer om superhip huisvuil en brocante frisdrankblikjes. Waarschijnlijk is iemand de spullen verloren op weg naar een brocante markt.

Interieurstyliste Anja Orchatèl is onder de indruk van de berg artikelen. “Hier zitten echte pareltjes tussen”, zegt ze, rommelend in de berg. “Hier, een oude emmer van de Remia Mayonaise. Mijn oma had die vroeger in de keuken. Daar betaal je tegenwoordig honderdvijftig euro voor. Zet er een bos bloemen in en je hebt een schitterend stukje curiosa.”

“Kijk nou, práchtig!”, lacht Anja, terwijl ze een plastic onderdeel omhoog houdt. “Dit zat vroeger om het scherm van de tv. Zo’n oude, met zo’n grote achterkant, weetjewel? Vroeger had iedereen zo’n ding. Nu zie je ze bijna niet meer. Als je dit aan de muur hangt heb je een echte eyecatcher in huis.”

Alle spullen worden komend weekend verkocht tijdens de brocante markt in Strielwouden. “Behalve dit antieke rode blikje”, glundert Anja. “Daar dronken ze vroeger cola uit, wist je dat?”

 
Deel dit artikel: