17 ℃

Britten stemmen massaal vóór Grexit

De Britten hebben afgelopen donderdag in een referendum massaal vóór een vertrek van Griekenland uit de EU gestemd. Nooit eerder was de eensgezindheid onder de Britten zo groot. 

Britten-stemmen-Griekenland-uit-de-EUDe Britten spreken van een historische dag voor de Grieken. “In 1864 stond Engeland de Ionische eilanden, met o.a. Korfoe af aan Griekenland. Het is nu tijd om Griekenland af te staan”, aldus oud-burgemeester van Londen Boris Johnson.

In een eerste reactie heeft de Griekse regering laten weten teleurgesteld te zijn over hun vertrek uit de EU, maar de uitslag van het Britse referendum te zullen respecteren. “We waren liever in de EU gebleven, maar de Britten hebben een rijke historie in het bepalen van wat goed is voor henzelf en voor anderen. Wie zijn wij om nu aan hun kundigheid op dat gebied te twijfelen?”, laat de Griekse premier Tsipras per fax weten.

Of Griekenland geografisch op het Europese continent mag blijven valt overigens nog te bezien. Griekenland komt, als het aan de Britten ligt, in Zweedse handen. De Britten hebben aangegeven daarvoor op zeer korte termijn een referendum in Zweden uit te schrijven.

 
Deel dit artikel: